Proefsessie
EMS training2023-12-12T09:27:54+01:00

EMS Fitness

Door te trainen met EMS-technologie* kun je de resultaten van 2 uur fitness in slechts 20 minuten bereiken. Tijdens de sessie worden je spieren gestimuleerd door elektroden. Deze elektroden zijn bevestigd in een pak welke je over speciale onderkleding draagt.

Met onze EMS training wordt spiermassa opgebouwd, het metabolisme verhoogd, onderhuids vetweefsel afgebroken en de huid verstevigd. Een sterke spierontwikkeling verbrandt meer calorieën gedurende langere tijd omdat de ruststofwisseling hoger wordt. Mensen met rug- en gewrichtspijnen merken al binnen een paar sessies grote verbeteringen.

Je wordt altijd persoonlijk begeleid en de behandeling wordt 100% afgestemd op je persoonlijke doelen en niveau. Ook als je niet gewend bent om te sporten en een matige conditie hebt is onze EMS training een effectieve methode om te werken aan je gezondheid.

* Elektro Musculaire Stimulatie wordt al geruime tijd toegepast in revalidatie en topsport.
30/90 methode
Gratis proefsessie

Doe de test

Weten of EMS training wat voor jou is?

Vul in, duurt nog geen 60 seconden!

Deze test verplicht tot niets maar levert je wel een vrijblijvend advies op.

Was of ben je lid van een sportschool?
Ik vind het goed dat mijn gegevens worden opgeslagen om mij te benaderen voor de (start)informatie.

Veelgestelde vragen

You+ EMS training

Hoe voelt de EMS training?2022-09-16T09:51:32+01:00

Je kunt het gevoel het best vergelijken met een spiermassage. Er gaat een trilling door je spieren die in eerste instantie aanvoelt als een lichte kriebel en langzaam steviger aanvoelt.

Hoe vaak doe ik een EMS training?2022-09-16T09:51:38+01:00

Afhankelijk van je doelstelling en ons advies kom je één of twee keer per week. Omdat een sessie diep doorwerkt in de spieren is twee keer per week ook het maximum wat is toegestaan. Spieren moeten ook de tijd krijgen om te kunnen herstellen.

Tijdens de intake adviseren wij welk programma het best jou past. Naast het behalen van je doelen speelt natuurlijk ook mee wat praktisch haalbaar is en past in je agenda.

Wanneer zie ik resultaat?2021-12-17T13:22:36+01:00

De resultaten van EMS training zijn ontzettend goed te noemen. Het resultaat hangt natuurlijk af van je doelstelling en hoe vaak en structureel je komt. Al na de eerste EMS workout ervaar je een voldaan gevoel, alsof je meerdere uren in de sportschool hebt getraind. Na een tiental sessies merk je de eerste effecten, zoals een hoger energieniveau, meer spierkracht en huidverbetering.

Wat kan ik verwachten van een proefsessie?2023-10-28T15:51:12+01:00

Bij een proefsessie nemen we circa 40 minuten de tijd voor je:

  • Een korte intake geeft ons een beeld van je huidige conditie en doelstelling.
  • Hierna ga je de EMS apparatuur ervaren middels een korte sessie. Dit geeft jou een duidelijk idee hoe het voelt en wat de e-workout voor je kan betekenen.
  • Onder het genot van een drankje presenteren we onze lidmaatschap mogelijkheden, beantwoorden eventuele vragen en adviseren we wat het beste bij jouw doelstelling en leefstijl past.
  • Beschikbaar in Apeldoorn, Deventer & Zutphen
Is een EMS training inspannend, geeft het spierpijn?2022-10-13T08:18:00+01:00

Een sessie bij You+ hoeft niet zwaar te zijn, maar het kan wel! Door de interactieve opzet van onze trainingen bepaal je samen met de trainer hoe intensief je wilt trainen.

Spierpijn hangt af van de intensiteit van de sessie en of je er gevoelig voor bent.
Sommige mensen ervaren nooit spierpijn, het is daarom geen graadmeter voor het resultaat.

Na verloop van tijd verdwijnt bij veel mensen de spierpijn. Door de verbeterde circulatie worden de melkzuren namelijk steeds sneller afgevoerd waardoor de spierpijn ook steeds minder wordt.

Is het voor iedereen geschikt?2021-12-17T13:23:42+01:00

EMS training is juist voor iedereen geschikt! Iedereen wordt op zijn eigen niveau ingeregeld en wordt constant begeleid.

We bedienen een hele brede doelgroep van jong tot oud en van ongetraind tot topsporter. Mensen komen om sterker te worden, af te vallen, conditie op te bouwen of om het bereikte resultaat te behouden.

De belangrijkste voordelen?2021-12-17T13:25:09+01:00

Tijdwinst
De tijdwinst is natuurlijk het allergrootste voordeel: de 20 minuten bij You+ kun je vergelijken met 90 minuten intensief trainen in de sportschool.

Sterker en fitter
Doordat er tijdens de e-workout meerdere spieren op een diep niveau worden aangesproken, word je binnen een relatief korte tijd een stuk fitter en sterker.

Zonder gewrichtsbelasting
Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gewichten, maar puur gewerkt wordt op basis van de weerstand is er geen gewrichtsbelasting. Dit maakt onze sessies ook uitermate geschikt voor oudere mensen of mensen met blessures.

Strakker en slanker
Omdat je spiermassa groter wordt, wordt de vetverbranding naar een hoger niveau getild. Daarbij zorgt de verbeterde bloedcirculatie niet alleen voor een betere conditie maar ook voor het samentrekken van de huid.

Helpt de You+ EMS training bij cellulitis?2022-09-16T09:51:44+01:00

Een van de bijkomende voordelen van de EMS training is dat bij deze hardnekkige huidconditie grote verbetering is te behalen. Dit heeft te maken met een verbeterde circulatie waardoor de huid niet alleen soepeler wordt en samentrekt, maar ook minder droog is en cellulitis aanzienlijk vermindert.

Ga je zweten van de EMS training?2022-09-16T09:51:51+01:00

Dat hoeft niet, je bepaalt elke keer opnieuw samen met de trainer de intensiviteit van de sessie.

Veel leden komen tussen de bedrijven door in hun pauze of voordat ze naar het werk gaan. Een beetje opfrissen en wat deo is dan meestal voldoende om weer op pad te gaan.

Gezondheid

Met welke blessures kan ik EMS training doen?2021-12-17T13:26:24+01:00

Voor veel mensen is de sportschool geen optie omdat bij een verkeerde uitvoering de klachten kunnen verergeren.

Omdat er bij onze e-workout geen sprake is van gewrichtsbelasting is dit een uitermate geschikte manier om ondanks blessures of klachten toch de spierkracht te op te bouwen. Daarbij is er altijd begeleiding aanwezig. Algemene stelregel is dat zolang je van de arts/specialist mag sporten, je ook EMS-sessies kunt doen.

Met onderstaande klachten kunnen bij You+ goede resultaten behaald worden:

  • Algemene rug-, nek- en schouderklachten
  • Bekkenbodemklachten
  • Artrose, Artritus, Reuma, Fybromyalgie, Diabetes 2
  • COPD
Wanneer mag ik aanvangen na een bevalling?2021-12-17T13:26:39+01:00

De buikspieren hebben na een zwangerschap tijd nodig om weer terug te komen in vorm. Normaal gesproken gaat het om een herstelperiode van zes weken na een natuurlijke bevalling en acht weken bij een keizersnede. Twijfels? Bespreek het dan eerst met je huisarts of verloskundige.

Ik heb overgewicht, kan ik bij You+ trainen?2021-12-17T13:27:47+01:00

EMS training is een laagdrempelige manier om te sporten, ook als je overgewicht hebt. Je hoeft niet fit te zijn. De pakken zijn flexibel en hebben we tot maat 48. Twijfel je? Dan ben je van harte welkom op een besloten kennismakingstraining om samen met de trainer te kijken of het bij je past. Naast EMS training bieden onze personal trainers nog diverse andere mogelijkheden.

Ben ik niet te oud voor EMS training?2021-12-17T13:28:50+01:00

Bij het ouder worden verliezen we sneller spier- en botmassa (sarcopenie, osteoporose). Bewegen is dus voor ouderen zeer belangrijk!

Bij You+ wordt de intensiteit afgesteld op je eigen niveau en is er geen sprake van gewrichtsbelasting. Dit maakt onze e-workout ideaal voor ouderen. Het maakt dan niet uit of er een fitte dertiger naast je staat; juist die diversiteit maakt het trainen bij You+ afwisselend en leuk!

Kan ik afvallen met EMS training?2021-12-17T13:28:30+01:00

Door de wekelijkse frequenties van onze e-workout wordt de ruststofwisseling verhoogd. Vanwege het zeer hoge energieverbruik van de spieren tijdens een EMS-sessie, neemt het vetgehalte af en de spiermassa toe. Hierdoor verbrand je niet alleen meer calorieën tijdens en kort na de training, maar ook tijdens de dagen daarna. Een echte fatburner dus!

Voeding heeft echter de grootste impact op gewichtsverlies. Je bent dus helemaal goed bezig als je naast de EMS- training bewust bent van een gezond voedingspatroon. Ook hier kan You+ je mee helpen!

Praktisch

Wat zijn de kosten?2024-06-03T13:47:15+01:00

Een proefsessie is vrijblijvend en gratis.
Is de proefsessie bevallen en ga je bij ons van start? Reken op een sessieprijs die ligt tussen de €25,50 en €29,50 per sessie, afhankelijk van de abonnementsvorm.

Wat is de abonnementsduur?2024-01-03T10:02:28+01:00

You+ werkt met jaarabonnementen omdat je op die manier alle fases doorloopt op weg naar duurzaam resultaat. Na een jaar is het abonnement maandelijks opzegbaar.

Een proefperiode bied je de mogelijkheid voortijdig uit te stappen als onze trainingen toch niet bij je passen. Je geeft het hiermee een serieuze kans!

Hoe werkt het afsprakensysteem?2021-12-17T13:30:05+01:00

Je wordt bij inschrijving uitgenodigd voor onze app. Hiermee beheer je zelf je afspraken.

Wat als ik geblesseerd ben?2021-12-17T13:30:25+01:00

Wij van You+ zijn er van overtuigd dat je met elke blessure kunt blijven sporten, met EMS training al helemaal. Je werkt immers met een personal trainer die, afhankelijk van de blessure, de training individueel kan aanpassen op oefeningen en intensiteit.

Niet voor niets kiezen atleten bij blessures of mensen met artrose voor EMS training. Op die manier kun je toch blijven werken aan het opbouwen of in stand houden van spiermassa!

Ga naar de bovenkant